FAQS

Oftest stillede spørgsmål

Det er en laserbehandling. En laserbehandling er en højfrekvent lysbølge som ’skydes’ ind i huden. Lysbølgen optages i farvepigmenterne fra din optegnelse/tatovering, hvorefter disse ’sprænges’ pga af varmen som opstår ved behandlingen. Når pigmenterne i din optegning/tatovering absorberer lyset fra laseren, bliver de delt op i små fragmenter. Disse bliver dernæst absorberet af kroppens hvide blodlegemer, og transporteret væk via lymfesystemet.

Ja, men det tager lidt længere tid end den typiske sorte farve, nogle farvepigmenter er dog svære at fjerne helt, og vil efterlade en skygge.

Der er ingen krav om dette. Men der kan være mange følelser forbundet med at fjerne en kropsdekoration. Man har måske fået den på et sårbart tidspunkt i livet, og dit valg om at få den fjernet skal være velovervejet.

Hos os, skal der gå mindst 2 dages betænkningstid og dernæst samtykke, efter at der er givet en mundtlig eller digital information om behandlingen.

Man behandler ikke områder der er større end 15 x 15 cm. ad gangen. Dette for at din krop kan følge med. Når pigmenterne i din optegning/tatovering absorberer lyset fra laseren, bliver de delt op i små fragmenter. Disse bliver udskilt via kroppens hvide blodlegemer, og transporteret væk via lymfesystemet. Det tager tid – så din tålmodighed bliver måske din største udfordring i et laserbehandlingsforløb.

Vi har spurgt vore klienter, og bedt dem om at vurdere smerten både før og efter behandling, og på en skala fra 1-5 siger de fleste før behandlingen at der forventes en smerte på ‘5’. De ender dog for det meste ud efterfølgende, med en smerte de vurderer som en ‘2-4’. Smerte opfattes individuelt, og smerten er endvidere forskellig, alt efter hvor på kroppen man behandles.  

Selve fjernelsen foregår ved at vores behandlere skyder laserlys mod hvert eneste lille punkt i tatoveringen. For hvert skud mærkes et stik i huden (som et smæk med en elastik, siger nogen). Heldigvis går selve behandlingen utroligt hurtigt, så det bliver ikke til voldsomt mange elastik-svirp 🙂

Nogle føler det som smerte, men de fleste gennemfører dog uden brug af smertestillende cremer. Lokalbedøvende cremer kan også være en mulighed, disse kan købes i håndkøb på apoteket og påsmøres 1 time forud for din behandling.

Husk at du altid kan få lov til at sidde med vores køler både før og efter endt behandling (under vores supervision). Vi køler ligeledes også under selve behandlingen. Kølingen giver en langt bedre heling. 


Hvis man er optegnet/tatoveret ned i læderhuden, så skal man forvente at skulle have flere behandlinger (8+ behandlinger). Der kan ikke gives garanti for en fuldstændig fjernelse. Der kan forblive skygge rester efter endt behandling, husk dog på at kroppen/huden arbejder videre i op til 12 måneder efter din behandling, og at der derfor stadig ses nye resultater efter et endt behandlingsforløb.

Det findes der ingen generelle svar på. Det afhænger af så mange forskellige faktorer, at det vil blive et rent gætværk at svare på. 

Hvis farvekornene ligger i flere lag, hvad der ofte er tilfældet i professionelle tatoveringer, kræves der flere behandlinger, i nogle tilfælde mere end 8 behandlinger på samme område. 

Amatørtatoveringer har sædvanligvis mindre pigment og der behøves derfor færre behandlinger. 

Har du fået lavet en ’skygge’ tatovering, så fjernes disse ved få behandlinger. 

En anden faktor er, hvor dybt er der optegnet/tatoveret, hvis man er tatoveret helt ned i læderhuden så tager det flere behandlinger end hvis man er tatoveret i de øvre hudlag.

Ja da, men først når den er 6 måneder gammel, dette for at kroppen har fået tid nok til at restituere inden en ny behandling opstartes.

i ’Lov om fjernelse af tatovering med laser kapitel 2 §4’ foreskrives der at der skal gå minimum 6 uger imellem hver laserbehandling. 

Dette er for at passe bedst muligt på dig. Når pigmenterne i din optegning /tatovering absorberer lyset fra laseren, bliver de delt op i små fragmenter. Disse bliver så absorberet af kroppens hvide blodlegemer, og transporteret væk via lymfesystemet. Dette tager tid og din krop har brug for at restituere. 

Du vil opdage at din optegning/tatovering stadig fader ud i slutningen af pauseperioden, og endda også efter de 6 uger. Din behandling arbejder længe efter at du har været i klinikken – den arbejder videre i helt op til 12 måneder..

Ja, det er den særdeles velegnet til. En PMU fjernes som reglen på 3-5 gange, især de nyere PMU pigmenter/tekniker, fjernes hurtigt.

Nej ikke altid. Hvis de nye pigmenter og teknikker er brugt, har man ikke et svagt orange skær efter endt behandling. Men tidligere brugte man desværre pigmenter til optegninger/tatovering som indeholdt oxideret stål. Dette er ikke altid nedbrydeligt, og derfor ser man hos nogen et svagt ’orange’ skær.

Undgå helst sol 1-2 uger efter behandlingen. Dette gøres nemmest ved at tildække området med tøj eller ved at bruge solbeskyttelse SPF 30 (eller højere). Alternativt så kan man også helt undgå solen. Hvis man får pigmentskader/forandringer, så forsvinder disse typisk efter 4-6 måneder. I mere sjældne tilfælde forsvinder de ikke efterfølgende.

Nej, en korrekt udført behandling giver ikke ar. Men ar fra selve optegningen/tatoveringen kan hos nogle komme frem når pigmenterne i huden forsvinder og ikke længere dækker arret.

Ja, laseren er særdeles velegnet til coverup. At gøre din HUD klar til et coverup kræver som reglen 3-6 behandlinger. Men giv kroppen 3 måneder til at restituere i, førend at du påbegynder et nyt tatoveringsprojekt.

Lige når du er blevet behandlet, kan der (kun den første gang) anes en hvid skygge hen over din tatovering – dette kaldes ’frosting’. Denne er helt ufarlig. 

Der opstår som oftest små blæredannelser, som også er ganske ufarlige. 

Der kan opstå hævelser (især hvis det behandlede område er på benet). 

Rødme og små kar udtrækninger kan også forekomme. 

Der kan hos nogen dannes et tyndt overfladesår på det behandlede område (efter 3-4 dage). Det er altafgørende for resultatet at de ikke pilles af, men at man lader det falde af, af sig selv, da det først er når såret har sluppet hudoverfladen, at huden er helet ordentligt.

Ja, sid meget gerne med vores køler efter endt behandling. 

Hold området rent og sørg for at der ikke kradses i huden på det behandlede område. 

Hvis der dannes små blærer i det første døgn efter behandlingen, så krads endelig ikke hul i disse. De forsvinder af sig selv igen. 

Brug en god E-vitamin salve der genopbygger og styrker hudbarrieren. En god fugtighedscreme uden parfume vil også være et godt supplement.

❄️❄️ F R O S T I N G ❄️❄️

‘Frosting’ inden for tatoveringsfjernelse, er en hvid rest i huden.

Når du laserbehandles, kan der forekomme disse små hvide ‘bobler’ som i daglig tale kaldes ‘frosting’. Denne ‘frostede’ overflade ses ofte når varmen fra laseren rammer blækpigmenterne i huden, idet der så frigøres gas til det øverste hudlag og skabes kuldioxidbobler. Denne proces er helt normal, sikker og faktisk et tegn på at laserengien med succes absorberes med blækket af kroppen.

For de fleste forsvinder denne ‘frostning’ efter 15-30 minutter, og vises hovedsageligt kun på de første par behandlinger.

Med vores laser, har du meget lidt ‘nedetid’ da teknologien leverer ultra korte pulser med en styrke som vi vurder individuelt, alt efter din HUD. 

Gratis konsultation

Konsultationen kan ske enten via telefon, online over Messenger eller ved fysisk fremmøde.

 

Forkonsultation er hos os et krav forud for alle førstegangs behandlinger

15585